måndag 6 juli 2009

Frisk & Vacker med rätt Ph-Balans


Hello allihop!

Vilken underbar helg jag har haft med mycket böcker och promenader, en thaimassage och träning - både på gymet och i sängen ;-) I söndags var jag på grillmiddag hos ett par bekanta där det serverades en sagolikt fantastisk sallad - och tur var väl det eftersom det serverades grillad kyckling till, haha. Not my Cup of Tea men grillmästaren gjorde en alldeles fantastisk insats som fick biten av kyckling att smälta även i min gom.

Jag har funderat lite grann på det här med Ph-värde eftersom en kompis till mig undrade, och så här är det att ju att, liksom en sjö måste ha sätt ph-balans för att må bra, så måste även våra kroppar. Utan rätt ph-balans så kommer snart en förhöjd syranivå att göra sig gällande i kroppen och med detta orsaka obalanser i form av sötsug, mindre inflammationer, ledbesvär, uppkörd mage, trötthet och glåmighet.

Vad är det då som gör att syranivåerna i kroppen stiger? Jo, det är ganska enkelt faktiskt; Too much protein i form av kött och korv, men även stora mängder fisk och fågel, stress, alkohol, kaffe, tobak, kakor, godis, bröd och annat liknande skit. När nu syranivån stiger i kroppen börjar den sakteliga att bryta ner sin egen kropp och det gör den genom att ta mineraler från sitt eget förråd (skelettet) för att neutralisera syran.
Det bästa man själv kan göra för att minimera syraöverskottet är att minsta intaget av proteiner och övergå till en alltmer renare kost. Och om man nu inte vill dra ner på köttmängden så ersätt gärna potatisen med mer grönsaker och här är det viktigt att få i sig bladgröna grönsaker, såsom grönkål, spenat, ruccola etc...Även ett tillskott av olika superfoods samt vetegräs och färskpressade grönsaksjuicer kommer genast att ha en fantastisk effekt för att neutralisera syranivån.

Slutsats: Ju mer kött du äter desto mer greens, men även gärna färskpressade grönsaksjuicer!!! Voalá!
Ha en Supernice eftermiddag!!
Ikväll blir det filmpremiär av Sommaren med Göran så vi lär nog ska få oss ett gott skratt ;-)
Aloha!
Ps; Bilden är på en supernajs Rawfood Lasagna