onsdag 16 september 2009

Recept på "Sweet & Sour-Antioxidansbollar"


RECEPT

1,5 dl solrosfrön
1 dl valnötter
3 msk kokosnötolja
1 dl gojibär
2-3 msk granatäppelpulver
1,25 dl goldenberries
3/4 dl agavesirap
2 msk chokladpulver
riven kokos 

1. Blötlägg solrosfrön och goldenberries 1-2 timmar (solrosfröna gärna under natten). Blötlägg även gojibär 15-30 min. 
2. Blanda och mixa alla ingredienser i en matberedare utom choklad och kokos. Spara gärna några av valnötterna mot slutet om du vill ha en crunchigare feeling. Smaka av och tillsätt mer agave om du önskar sötare smak.
3. Forma hälften av smeten till små bollar och rulla i kokos.
4. Tillsätt chokladpulvret i resten av smeten och forma ytterligare bollar och rulla i kokos blandat med chokladpulver.

De här bollarna är fantastiska ur ett antioxidant- och näringssynpunkt. De innehåller massor av C-vitamin! Blandningen av de söta gojibären och de syrliga goldenbären framhäver en exotisk smak - Yummie!!