lördag 27 februari 2010

RAW Breakfast


Efter den Ljuvliga färskpressade juicen blev det en mer stadig frukost innan mitt gympass.

Frukosten baserades på groddat och lågtemp-torkat bovete med torkade aprikoser, gojibär och russin. Till det en skivad kiwi toppad med sojayoghurt och bipollen - Yummie!!!!

Green Delicious

Gomorron till en underbar dag! En dag som ska bli sådär alldeles speciell. Det kan du göra den till genom att lyssna till saker du vanligtvis inte lyssnar till, se till saker du normalt inte väljer att titta på, samt försöka känna andra känslor och att vara i dessa! Du är dina ögonblick och dessa kan aldrig återskapas. Denna dag har sin alldeles egen epeciella charm och plats - välj därför att se den i dess alldeles unika tillstånd, presic som den ska - och njut av en alldeles underbar dag!!

Frukosten för mig idag blev ett stort glas färskpressad grönsaksjuice - Alkalising YES!

Green Delicious (-2 port)
8 stjälkar celleri
1 gurka
1 äpple
2 cm ingefära

Juica ovanstående ingredienser, rör om och NJUT!!!

fredag 26 februari 2010

Juicy Juice


Vad är väl Bättre och more Juicy än att börja dagen med en färskpressad juice på grapefrukt och blodapelsin??? Nu gäller det att köra lite mer flytande föda - späckad med näring, eftersom jag har kännt av en uns av förkylning i kroppen...Näring-Vila-glädje-kärlek ---Bästa Receptet för att bli frisk!!

Recept
1 stor grapefrukt
2 blodapelsiner
1 squeeze lime

För de som vill passar det utmärkt att blanda ner lite spirulina, clorella, bipollen eller brännässelpulver.

onsdag 24 februari 2010

Kanel, Olja o Lime...

Mmmmm....dinner served!!! Marinerade apelsinklyftor i en lag av olja, kanel och lime- snacka om delikatess och nyttigt och jäkligt läckert att bjuda på ;-)

tisdag 16 februari 2010

After Training - Smoothie!

Har precis tränat ett pass och ska nu dundra på med superfoods ut i cellerna!! Det blir fokus på protein i form av bipollen, spirulina, hampa och en rå äggula. Låter kanske lagom kul med sååå smarro;-) Try it out! Aloha

söndag 14 februari 2010

After-training Boost

En alldeles underbar alla hjärtans dag avslutades med ett hårt träningspass på gymet! Nu har jag pressat två stora glas grapefrukt med brännesselpulver till mig och hjärtevännen ;-) Ha en fortsatt mysig alla hjärtans dag, Namaste!

lördag 13 februari 2010

Lilja i full blom!

Blommande liljor i full prakt och med härlig doft är en skarp kontrast till vinterlandskapet utanför fönstret!

Smoooothie!!!!!!

Liiiiiite Smoohie blev det, närmare bestämt två liter;-) Nu e det bara att hugga in!!

tisdag 9 februari 2010

Lunch på Lemuria

Sitter precis och äter en härlig lunch på Lemuria! En stor härlig sallad med alger, surkål, groddar av alla slag samt blandad sallad. Till det lite quinoa, hummus på adokibönor och grönsakssås - Yummie!!!

söndag 7 februari 2010

Nu är snart våren här!

Önsketänkande eller ej...Men att vakna en dag likt denna, öppna balkongdörren och mötas av en värmande sol och droppande istappar, gör känslan av en stundande vår mer påtaglig!! Jag o Andreas tog en långpromenad i solen till Söder för att äta en lunch på det härliga veggostället Chutney!! Nu blir det goji- och havtorn-te och en fortsatt mysig kväll! Namaste

onsdag 3 februari 2010

Färsk Agave direkt från Spanien


Hej och Gokväll!!
Man vet aldrig vad som gömmer sig i resväskan när svärmor kommer på besök från Spanien;-) Denna gång var det färsk Agaveplanta; nåja, inte hela men delar av den. De är ju nå enormt stora och för er som inte vet vad det är så intar man Agave enklast som sirap. Denna finns som Raw och Not Raw! Agavesirapen har en fantastisk sötma och nyttigare än de flesta sötningsmedel på marknaden. 

Agaven är perfekt att blanda i Smoothien för den som önska sötare smak, eller som sötma i desserter. Den färska plantan, till skillnad från sirapen, har lite grann samma konsistens som Rättika; vit krispig och lite söt, men med en pepprik eftersmak. Jag måste ta reda på mer om HUR man kan använda den i det naturliga tillståndet. Den är säkert god att riva ner i sallader!

Ha en underbar kväll!
Namaste