tisdag 30 juni 2009

Most Magic Concert Tonight...!!!


Hallåj,

Att det redan är sen eftermiddag har helt gått mig förbi. Jag har varit fullt fokuserad på en deadline och varit i farten sedan 5,45 i morse. Det är någonting speciellt med de tidiga morgontimmarna. Innan dagen har vaknat är det precis som om tiden står still och man får ofantligt mycket gjort. Testa det en vecka så får ni se stor skillnad!
Idag blev det en härlig lunch med en kompis på Örtagården, och herregud va osugen man är på varm mat när det är varmt ute - det bara går inte! Någ för att jag brukar äta en viss del varm mat i form av wokade grönsaker, soppor och i viss mån grytor...men nu - Icke! Nåväl, det blev en kall salladsbuffe istället där förrätten var vattenmelon - Yummie!!

Nu ska jag snart ta en smoothie innan jag drar iväg till gymet för att kl 19,00 sitta bänkad, på främsta raden, på konserten med Deva Premal & Miten - Det kommer att bli en Magisk kväll!
Also,
"There is a time to let things happen and a time to make things happen."

söndag 28 juni 2009

Very Berry Cocktail...!!!


Wow, vad säger man efter en helg som denna!??
Sol, bad, värme, kallhäll, Årsta havsbad, Grillning på Dalarö, frisk luft, naturen, bra mat....Mmmm, detta är livet ;-) Och snart är det semester...Tja, nu har väl snart 2 veckor gått av min detox och jag avslutar denna men fortsätter som vanligt med Rawfoods och Superfoods...

Jag kan känna att det är allt viktigare att NU innan sommaren kommer preppa kroppen med ett starkt försvar inifrån, så att jag inte bränner mig utan att huden blir stark och får en fin gyllenbrun färg! Det blir ju ovanligt lite mat varma dagar som dessa och då är det extra viktigt att det man äter är det absolut bästa!

Frukosten för mig blev en Very Berry Smoothie som är toppen för huden, lunchen blev melon och en liten banan innan middagen kl 17 som bestod i en fräsch sallad med avokado och lite ekologisk mozarella ost(!) Men visst ska jag medge att jag kände av den i magen, när man inte är van, haha...Mycket intressant hur kroppen reagerar. 

Very Berry Cocktail
2 dl vatten
2 dl frysta hallon
1/3 banan
1 näve gojibär
1 msk greens
1 tsk acai
1 tsk nyponpulver
1 tsk granatäppelpulver
1 tsk camu camu

Blend and Drink the most heavenly of all drinks!!!

Helgen har med andra ord varit fantastisk. Jag ska nu småpyssla med lite projekt inför veckan och ladda för Deva Premal & Miten - konserten på Tisdag kväll i Konserthuset i Stockholm. Alltså, den kommer att bli helt fantastisk!!

Ha den skönaste kvällen!
Namaste

torsdag 25 juni 2009

Yoga för maximalt energiflöde...

Nu är det dax att avsluta arbetsdagen, och jag säger då det. Det spelar ingen roll hur mycket jag gymmar, springer eller gör annan form av träning. Det finns bara EN träningsform för mig som verkligen öppnar upp alla energikanaler och det är Ashtangayogan! Jag har varit allt annat än frekvent i detta på senare tid, men nu så blir det fokus på det som är viktigt ;-)
Det blir ett pass på söder nu men sen ska jag lösa ett kort på Atmajyoti på Odenplan som ligger i närheten av där jag bor. Mao inga fler undanflykter, haha...Nåväl, andra saker har tydligen varit viktigare för mig!

Nu ska jag snabbt mixa ihop en proteinbomb och sedan dra iväg. Det blir lite bär, 1/3 banan, hampaprotein, greens och spirulina - Härligt härligt!

Nu måste jag rusa!
Ha den härligaste kvällen.
Aloha!

Give All your Shit away and Start Living ;-)


Ah, vilken Underbar dag!!

Snacka om att jag kände mig lite seg i morse ;-) Jag var på Teater på Fjäderholmarna igår och kom i säng alldeles för sent – men det var Fantastiskt! Och för er som har varit på Fjäderholmarna så är ju bara ett besök där Amazing!

Nu dock, är jag fit for fight och jobbar järnet fram till semestern, samtidigt som jag känner ett totalt lugn och bara mår sådär Fantastiskt bra! Livet e lustigt och jag måste ändå säga att det här med Rawfood och Superfoods är helt galet och det finns inte en chans att man INTE förändras som människa när man börjar styra in sig åt det hållet. Det sker en ökad medvetenhet och energin i denna mat är på så hög frekvens att kroppen anpassar sig snart därefter och magiska saker börjar hända i ens liv – Man får en helt annan förståelse för Universum. Finkänsligheten och Intuitionen förstärks inom alla område och en renhet sköljs över kroppen…

Jag sitter just nu med min frukost som är en riktig Antioxidant-cocktail, beståendes av mandelmjölk, hallon, gojibär, acai, granatäpple, grönt te´extrakt, nyponpulver och Irish Moss – Yummie!!! Det gäller att ge insidan vad den tål nu för att kunna hålla upp ett försvar mot solen. Jag tillhör ju dem som inte tror på solkrämer som skydd. Jag kör Raw Organic coconut oil istället som har ett naturligt skydd, men samtidigt återfuktar och när kroppen! Jag vågar inte ens tänka på vad alla kemikalier i solkrämer tar vägen, och speciellt när de smälter in så fint med solens värme;-)

Nu ska jag jobba vidare. Ha en fantastisk dag och njut av Solens härliga värme!!

Aloha!

onsdag 24 juni 2009

Raw Chokladglass


När jag ändå drömmer mig bort till California, så kommer en härlig bild på en raw chokladglass som jag åt på Mary's Secret Garden som ligger i Ventura mellan Santa Barbara och LA...För er som har vägarna förbi ;-)

CA i mina tankar


Hej Hopp,


Snacka om att sol och värme skänker glädje och kärlek - my god vad det får mig att längta tillbaka till Santa Barbara & Santa Monika i CA. Used to live there...Snacka om att befinna sig i mecka av Hälsa och rawfood - wow!!

Har nu precis kommit tillbaka från en härlig lunch med mina kollegor i Humlegården. Jag köpte med mig en lunch från Lemuria och till förrättt blidde det en Vetegräs shot - Härligt!!! Snacka om att känna sig Alive, och där frukosten blev en deep deep Chokolate smoothie with all the alchemical elements in it ;-)


Alkemisk Chokladsmoothie

2 dl mandelmjölk
1 msk Maca
2 msk Gojibär
1 msk Kakaonibs
2 msk Coconutoil
2 msk Hampaprotein
1 dl hallon

Mixa på högsta volym och Voalla du har en krämig och härlig chokladsmoothie. Vill man ha den lite sötare skulle jag använda Stevia eller Yakonsirap.
Have tha best day ever!!

It's all in your Mind

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve. Thoughts are things! And powerful things at that, when mixed with definiteness of purpose, and burning desire, can be translated into riches."— Napoleon Hill: Was a personal success author

tisdag 23 juni 2009

Det är bara NU som gäller

Gomorron!

Vilken underbar dag - nästan Magisk! Jag kankse borde känna mig skönt avslappnad i kroppen sedan Thaimassagen igår men hjälp vad jag känner mig mör...och lite blåmärken här och där. Behöver jag säga att hon knådar på den högsta skalan, haha

Det blev en underbar promenad i solen i morse och det känns så Otroligt skönt att få solstrålar på kroppen. För mig, och för er andra, som ev har lite Candidaöverskott, så är det till stor hjälp att bota denna lilla svamp, genom att vistan i solljuset. So, get out and get som sun on your skin!
Lite news så vill jag meddela att jag nu tagit in Raw ekologiskt Granatäppel pulver som finns i shoppen. Gå gärna in där och läs infon - det är en sann Antioxidantbomb, och mycket forkning idag går till att just utforska denna frukt som är vacker som få ;-)

Jag känner mig fylld av energi och sådan kärlek till livet och alla runtomkring mig!! Den största skillanden är att jag har skalat bort min stress - Just like that! Part of my Detox programme, men framför allt för att få bort Candidan. Stress är en av de värsta triggers för just Candida! Men även för att skapa syraöverskott i kroppen. Allting fungerar sämre när vi stressar och som del av ett detox program bör stressnivån vara minimal.
Nu ska jag mentalt förbereda mig på en lång, härlig och Spaifierad semester med mycket sol, bad, aktiviteter, surfing, yoga och Massor av härlig Rawfood och Superfoods...Den bästa tiden är alltid precis just NU!!!

Ha den bästa dagen!
Aloha!

måndag 22 juni 2009

Nu känner jag mig redan bättre..;-)

Jag visste väl att en kaffe-tarmsköljning i morse skulle göra susen, haha.

Det gäller att hitta sina egna knappar att trycka på när det verkligen gäller ;-) Efter en tarmsköljning i morse och flytande föda känner jag mig pigg som en mört! Jag kommer förvisso inte att träna idag. Istället blir det en slö form av yoga, dvs thaimassage!

I morse dundrade jag på ordentligt med msm, vetegräs & korngräs, och till lunch blev det en smoothie på Choklad, maca, gojibär, nyponpulver, camu camu tillsammans med färska jordgubbar och lite mandelmjölk - Yummie!!! Jag är inte ett dugg hungrig och gissar att kroppen fokuserar på healing, detox istället för att smälta en massa mat.

Nu ska jag jobba vidare...Ha en skön eftermiddag.
Aloha!

söndag 21 juni 2009

Snart Midsommar!

Gud a härligt att få en lite längre ledighet! Jag uppskattar det verkligen!

Idag har jag varit o shoppat lyxprodukter på Gryningens hälsokost. Ett helt nytt Té som jag ska visa bild på så fort jag får ordning på den andra bloggen;-) Ekologisk Quinoa scrubb och en hudpasta gjord på Coconut oil, sheasmör och eteriska dofter - wow!!! De är helt grymma…Så, efter min Nlp-session hoppade jag in i duschen, skrubbade hela kroppen och ansiktet, la ansiktsmask och hårinpackning, för att sedan smörja in mig med min nya pasta - snacka om att man känner sig fräsch!

Nu springer jag omkring hemma i klänning och spelar Deva Premal och bara njuter av en stunds ledighet, med brinnande ljus och en härlig energi. Vad har jag hunnit äta idag? En smoothie och ett halvrått ägg, haha. Det är lustigt det där, att man ofta blir mer hungrig för att kompensera för dålig sömn. Själv har jag sovit ut idag och bara tagit det lugnt och vips behöver jag inte lika mycket mat. Detoxdrinken mättar ju iof oxå lite grann, och den känns väldigt bra!

Mmmmm….ingen stress, bara vila och ro. Jag är sååå lycklig. Nu ska jag förbereda maten för kvällen. Undrar vad det ska bli…En härlig sallad, eventuellt ungnsstekta grönsaker och Quinoa. Jag laddar salladen med massor av häliga seaweed - Yummie!! Önskar er alla en underbar kväll och en härlig midsommar!!! Jag håller bloggen uppdaterad;-)

Energikramar,
Namaste

Mer protein gör mig sjukt pigg

Visst, tidigare brukar jag inte äta så mycket protein alltför sent på kvällarna eftersom jag blir pigg av det och inte brukar kunna sova. Två gånger de senaste två veckorna har jag kommit hem sent och för enkelhetens skull, kört ihop en smoothie, med lite extra protein. Och BÅDA nätterna har jag knappt kunnat sova. Detta hände även inatt och sist jag kollade på klockan var den 02.00. Visst, jag har lite stress runtomkring mig oxå vilket självfallet påverkar.

Hur som helst har dagen var Superb. Det blev en supersmoothie till frukost och en härlig lunch med my dear friend på Örtagården. Wow - blomkål är verkligen my thing! JAg har precis druckit en kopp Pau D’arco te och lite mörk choklad - yummie!! Snart blir det att packa ihop för dagen och bege sig ut medans det ännu är soligt och fint ute ,-) Det blir en skön kväll och förhoppningsvis en lång och härlig natts sömn ;-) Jag börjar känna mig lite lätt stirrig nu, haha.
Ha en härlig eftermiddag!

Aloha!

tisdag 16 juni 2009

Snacka om späckad dag!

Snacka om späckad dag!

Sorry för sent inlägg men jag har varit på språng hela dagen och ska precis bege mig från jobbet till ett barnkalas. Barnkalas betyder ju alltid tårta men i detta fall så tokhoppar jag det
Jag har haft en sjukt produktiv dag sedan 5,30 i morse. Jag började med ett Kaffe-lavemang för att sedan sitta fast i bussen och inte hinna till mitt yogapass som då istället blev kondition och rygg-träning på Gymet! Frukosten blev en färskpressda juice på celleri, ingefära, grönt äpple och citron för att sedan mixa en härlig jordgubbsmoothie efter träningspasset. Lunchen blev sallad med avocado och oliver och nu precis en till bär smoothie med mandelmjölk, jordgubbar och gojibär, tillsammans med Hampa, camu camu och acai - en riktig Antioxidant Cocktail - Woahha!!

Ikväll blir det nog sängen tidigt för mig!
Aloha!

Vad är Upp och Vad är Ner - Egentligen!?

Vilken underbar dag!

Shit va mysigt det är när det är sådär grått ute så att man inte vet om det är sommar eller vinter. Snacka om att sätta hjärnan på sned. Det är ungefär samma känsla som för ett par år sedan när jag var i Kalifornien och snurrade runt i luften med ett akrobatikflyg. Efter att snurra runt sakta på sidan några varv och det enda du ser är den ljusblå färgen från skyn och havet som bryts av horisonten. Efter några varv kan jag lova att du inte har den blekaste aning om det är havet eller himmelen du har ovanför dig. Det är en ashäftig känsla, att bryta mönster och våga gå in i den magiska världen, om så bara för en stund! Det finns många sätt att göra detta på…;-)

Nu har jag precis kommit tillbaka från en sen lunch. Det blidde Lemurias ekologiska sallad som jag beställde dubbla portioner av, haha. De vet precis vad jag vill ha när jag kommer. Så är det att vara ökänd. Jag måste säga att detoxen känns väldigt bra och jag gillar Holistiks kur väldigt mycket. Främst för att den ger en bra mättnadskänsla men framför allt för att jag inte blir dålig eller lös i magen utan det känns som om den reparerar och läker liksom…

Ikväll ska jag försöka få klar den nya bloggen och lägga över allting dit så att jag kan få upp mer spännande bilder på bla mina smarriga smoothies som bara är ett BIG MUST när du detoxar!!!

Ha en strålande eftermiddag!! Det ska jag ha..

Namaste.

Vilken Fest!

Oj oj oj, vilken fest det blev igår.

Team Shaktis bankett på Cirkus i Stockholm var galet bra! De lyckades verkligen få till hela känslan av den Indiska kulturen blandat med dess business. Det första vi möttes av när vi äntrade dörrarna var Indier slåendes på trummor och fantastiskt vackra indiska kvinnor som förstärkte tredje ögat på oss med röd färg och vi fick dess typiska halsband på oss. Snacka om att skapa rapport med alla. Det blir en ödmjukare inställning till varandra eftersom vi var där av samma syfte och alla såg plötsligt likadana ut. Häftig känsla när man känner att man liksom är likadana. Vi är ju trots allt ett!

Maten igår var Great och det serverades typisk indisk gryta och raw spagetti med yoghurtsås, bovetebullar, rawfood kex med dip och färsk frukt. Det var supergott - verkligen och jag måste säga att jag även tog lite dessert även om det inte ingick i mitt detox-upplägg Å andra sidan var desserten, som var en smulpaj, gjord på bovete, nötter, havregryn och färska bär med cashewgrädde. Det var bara sååå gott. Kan ni förstå, ingen alkohol alls!!!! Det är grymt!

Idag har jag bara druckit en smoothie och är nu vrålhungrig. Ska köra en detox-drink nu och sedan fixa en härlig sallad att äta.

Ha en härlig eftermiddag!
Aloha!

Galakväll!

Vilken härlig dag!

Visst, det regnar och är grått, men efter ett träningspass, skrubb och bastu i morse så känner jag mig ren och fräsch;) Jag gick sedan raka spåret till Blueberry på NK för att hugga tag i en sen lunch, det blev en Goji-smoothie - Yummie! Sen bar det av till Akademibokhandeln och där hittade jag en bok av Robin Sharma som jag tidigare inte har sett. Titeln skulle väl kunna passa in på! Nåja, inte det sista orden - Ännu! The Saint, the Surfer and the CEO. A remarkable story about living your heart’s desires. Jag fullkomligt älskar sådana titlar, och Robin är fantastisk, helt outstanding!!

Jag börjar bli lite smått hungrig efter att ha levt på två halvmesiga smoothies idag. Det blir alltid så när man inte gör de själv, haha. Snart kommer dock min pojkvän med lite mellanmål men senare ikväll blir det fest! Då ska jag till Team Shaktis stora galakväll på Cirkus i Stockholm. Det är alltså företaget bakom de omåttligt populära spikmattorna som bjuder in till en oförglömlig kväll som innehåller bla; Malin Berghagen som konferencier, Tomas Di Leva, Julien Dauphin, Linda Lampenius, Artister från Cirkus Cirkör & Cirque du Soleil och mat från Renee Voltaire. Vet ni vad det mest fantastiska är? Att det inte serveras alkohol whatsoever - det blir Indisk Mocktail för hela slanten - Tjo Hoo!!!

Nu önskar jag er alla en fantastisk eftermiddag och kväll! Jag ska jobba vidare med några projekt och sedan hugga in i boken en kort stund innan det blir dax att göra sig i ordning för kvällen

Aloha!

Skönt med Regn!

Ibland känns det bara sådär alldeles underbart när regnet vräker ner och himlen är alldeles grå. Speciellt skön känsla efter en produktiv och bra vecka. Ikväll blir det fredagsmys med en tjejkompis sittandes i soffan inne där vinet byts ut mot örtte´- Ljuvligt!
Jag måste säga att Holistics “Detox-kur” känns väldigt bra, den är framför allt väldigt mättande och smaken är långt ifrån god men känns väldigt stärkande för kroppen, och innehållet tyder på samma sak!

Frukosten för mig blev en shake på en färdigmixad Hempshake + extra proteinpulver. Hempshaksen är så otroligt bra att ha till hands då de är sjukt mättande!!
Jag kan oxå tydligt känna att magen är lugnare och mer harmonisk. En liten stressmage verkar tycka om det här ; ) Lunchen blev en quinoasallad med massor av groddar och greens och snart bär det av hemåt. Får se vad vi hittar på då, men nu först blir det en Chokladshake på mandelmjölk, frysta jordgubbar, coconut oil, chokladpulver, gojibär, nyponpulver och ärt-ris-proteinpulver - Det ni! Det är grejer det.

Nähä, nu ska jag packa ihop och bege mig ut i den underbara grå eftermiddags himlen.

Enjoy!

Åh gud va skönt...;-)

Hej Allihop!

Nu skall jag packa ihop på kontoret och bege mig ut i solen och vidare på Thaimassage. Efter en produktiv och intensiv eftermiddag så ska det bli sååå underbart att få sjunka ner på madrassen och få en timmes ordentlig knådning, haha. Thaimassage är grymt, åtminstone till den kvinnan jag går till, som jag nästintill skulle kunna kalla min personliga massör. Det är perfekt för att flåsa igång kroppen om man, som jag just nu, inte orkar ställa sig på löpbandet på gymet, eller pumpa med vikterna Det är lite som yoga för lata, och det är såå skönt att få vara riktigt Lat ibland - I like…

Nu blir det en halv avokado med Örtsalt. Jag ska även förbereda en flaska med hallonjuice blandat med färskpressad citronjuice mixat med en massa msm. Det blir en rejäl kick att ta efter massagen, OCH renande!

Ha en underbart härlig eftermiddag och kväll!
Aloha!

Nu blir det Thaimassage...;-)

God Eftermiddag!

Efter en späckad eftermiddag och lite halvt såsig i huvudet skall jag ta en halv avocado och bege mig ut i solen. Jag ska faktiskt iväg och få en helt grym Thaimassage.Jag skulle nästan kunna säga att jag har en privat sådan, med tanke på hur ofta jag är där, haha. Men det är både skönt och helt fantastisk och wow vad man behöver extra beröring när man har fokus på mycket annat. Det är precis som att man glömmer bort kroppen stundtals eftersom man är fullt upp i huvudet och när man väl går in i kroppen så känner man så tydligt att man har missat att nära den på insidan.

Nu ska jag bara förbereda en flaska med hallonjuice mixat med massor av citronjuice och msm. Det blir en extra liten kick efter massagen - yeahha!!

Ha en strålande eftermiddag!
/Kristina

MSM - Beauty Mineral!

Wow, klockan är inte mer än 11,11 och jag är vrålhungrig!

Gårkvällen blev grillning med vänner i Västerås. Det blev en snabbvisit dit och det var fantastiskt kul! Det är alltid trevligt att göra mer spontana utflyker där man slipper planera alltför mycket Middagen (för mig) bestod avokadosallad, med lite quinoaröra med soltorkade tomater, svamp och lök, och färska bär till efterrätt.

I morse blev det ett stort glas vatten med citron och msm och därefter mina “detoxpiller”. Msm är verkligen galet bra och någonting alla borde ta regelbundet eller åtminstone i perioder. Den är kraftigt detoxande och yogar du dessutom kommer du garanterat att få rörliga och mjuka leder.Jag använder mig ju av Holistics detox-kit denna gång och det ska bli minst sagt intressant att se skillnaden mot tidigare detoxar. Runt 9-snåret på jobbet blidde det en stor smoothie på blåbär, greens, proteinpulver och mangostan + lite mandelmjölk - Ljuvligt gott!! NU ska jag jobba vidare innen det blir lunch med en god vän.

Ha den underbaraste dagen!

Det gäller att ha sol i sinnet en dag som denna ;-)

Olá…!

Vilken underbar morgon! Förvisso skulle jag, en dag like this, gärna ligga hemma och läsa och studera nlp. Finns väl inget härligare än att få grotta ner sig med ett gäng riktigt bra och utvecklande litteratur! Tackar min underbara pojkvän som fixar mina morgonsmoothies när jag har bråttom. En härlig blåbärssmoothie blev det med hampaprotein, gojibär, acai och proteinpulver på ärtor, ris och hampa – Yummie. Så nu är det fullt ös!

Jag har massor av energi och mental klarhet, även om jag också kan känna en mental trötthet efter en lång intensiv period som pågår fortfarande och som lär ska fortsätta såhär månaden ut, haha. Det är bra att jag sover så gott. Det finns inget viktigare än att få sömn för att kroppen ska kunna rejuvenate itself. Just det ja, igår kväll blev det en halvtimmes joggingtur och en middag strax innan 19.00. Nu är middagar efter 19.00 bannlysta för min del. Fast här kommer det att ske ett undantag redan ikväll då jag ska på Grillmiddag till Västerås. Det blir grillade grönsaker med färska ruccola/avokadosallad + ev lite Quinoa.

Nu ska jag jobba vidare, tills vi hörs igen;
-Ha den bästa dagen!

Day 1

Wow, snacka om produktiv dag!

Nåja, man är väl så illa tvungen med tanke på att saker och ting bara MÅSTE bli klart! Sitter just nu med en Proteinshake på Hampa, gojibär, lite banan och Faktiskt havremjölk Jag vet att jag skulle avstå det men dagen har varit minsta sagt intensiv och det var det enda som fanns i kylen på jobbet just nu. Vad gör väl det när resten är så bra! Jag har förvisso kryddat den med lite greens och psylliumhusk för en tjockare och mer mättande smoothie – Yummie!

Dagen började för övrigt med en coffe enema och en torrborstning av kroppen, snacka om att det sätter fart på cirkulationen, för att sedan avsluta med varmt/kallt vatten om vartannat. Då känner man att man lever! Pga en hektisk dag så har det faktiskt bara blivit flytande föda i form av smoothies och det faktiskt skönt att låta magen vila lite.

Nu ska jag jobba vidare, men först vill jag dela med mig av ett citat som jag precis fick i min mailbox.

“To a large degree, our success and happiness in life depends on how much people like themselves when they’re with us.”

Detox-start imorgon!

I morgon bitti säger det PANG (!) och med detta går starten av min Detox! Den kommer att vara mellan två-tre veckor from now on!!

Resultatet från Naturläkaren och Kinesologen Lars-Eric Johanssons undersökning på mig (utan att gå in alltför mycket på detaljer) visade ett överskott av Candida samt tillstymmelser till inflammationer. Mina egna teorier kring Candida beror helt klart en hel del på stress som ju lätt påverkar denna lilla eländiga svamp att sprida sig. Min utmaning under detoxen är att Coola ner mig, ta bort allt socker och äta lätt, detoxande mat, men med en viss tyngd eftersom jag är en typisk Vata type.
Vata-typer och jag mår bra av mer protein, men alltför mycket av detta kommer samtidigt att slow down detoxen så jag kommer att basera proteinet mestadels på groddar, hampaprotein, ärtprotein och viss del rå fisk. Nu blir det bort med all havremjölk och uteslutande mandel- och paranötsmjölk, alternerat med smothies på té och/eller vatten. Pau-d-arco té kommer att bli en en nyckelingrediens för mig, dels för candidan men även för dess otroligt healande och anti-inflammatoriska egenskaper. Man riktigt känner hur bra det är för kroppen när man dricket det!!

I skrivande stund dricker jag en hampaprotein-shake och tack gode gud för att de finns! De är helt perfekta med sitt proteininnehåll, superfoodblandning och den mättande känsla den ger tack vare det höga fiberinnehållet.Ha en härlig kväll! Själv ska jag alldeles snart lämna kontoret Det kommer lätt att bli tidiga mornar och sena kvällar för min del nu när jag sitteri en supertajt tidnings deadline mot slutet av denna månad

“Förutom våra egna tankar finns det ingenting som vi har full makt över”

Strålande Dag!

Hej allihop!

Intressant hur livet kan vara, dynamiskt och flexibelt, och då gäller det att anpassa sig och prioritera andra saker. Jag har gått intensivutbildning varvat med tidningsdeadlines kombinerat med att ta fram ett helt nytt Blogg-upplägg så att ni läsare skall kunna orientera er lättare, men framför allt för att jag enklare ska kunna göra blogginlägg och ladda upp bilder. Som det är nu är det lätt komplicerat att få in bilderna ; ) Just det, och så har jag flyttat…det är mycket som ska hinnas med på kort tid, och det är sannerligen tur att tid bara är ett begrepp som man kan leka med. När man har lärt sig att hantera och bemästra tiden så finns det hur mycket som helst, det är magiskt!

Min detox kör jag därför igång på Måndag nästa vecka tillsammans med bla min sambo. Och ett underlag om “detox-gruppen” kommer att gå ut senast under morgondagen, för att fylla de resterande platserna som finns kvar. Kul med så stort intresse. Alla kommer dock inte att ha möjlighet tat vara med i Gruppen denna gång, men det kommer fler och förhoppningsvis blir det två stycken under Juni månad.
En av mina bästa vänninors bröllop går av stapeln i helgen och jag har tagit på min ansvaret att fixa mat för de som vill ha raw och vegetariskt! Spännande!

Jag har även varit på en förundersökning/behandling hos en (enligt mig) av de bästa kinesologer för att kolla status på blodet + eventuella obalanser, brister, toxicitet etc. Allt för att kunna rikta/styra min detox åt det som behöver göras Jag kan säga att det var häftigt att se blodet på en stor skärm där blodkropparna flyter omkring och där Mats-Eric, på Forever Health i Stockholm, förklarar hur, vad och varför det ser ut som det gör - Superintressant! Vi gjorde en jädrans djupgående undersökning och Idag får jag domen, haha. Berättar mer när jag själv vet!

Ha det bästa dagen!!!
Aloha!

Måndagsmotivation

“In a world where the big things have little difference —it’s the little things that make a big difference.”
Peter Thomson: U.K. strategist on business and personal growth

Deva Premal & Miten till Stockholm...!

GoMorron till den härligaste dagen!

Solen strålar in genom fönstret och jag genomsyras just nu av Deva Premal & Mitens helt FANTASTISKA sånger. Det är få sånger som lyckas, även första gången man hör de, tränga in så djupt i kroppen och få cellerna att vibrera på en nivå av lycka och kärlek - wow!!

Helgen har varit Outstanding, med intensiv-yoga tillsammans med Finska Petri Räisänen, snacka om nykick och nyantändning. Helt plötsligt känns det som om jag ska bli yoga-proffs, haha. Då har man sannerligen lyckats entusiasmera. Behöver jag säga att jag har hållit mig sysselsatt i helgen och ska först nu börja runda av för ett utskicka gällande detoxen. Det är hög tid för att göra en utrensning nu innan sommaren.

Jag vill oxå passa på att trycka på konserten som Deva Premal och Miten skall ha i Stockholm den 30 juni. Lyssna på länkarna nedan och inspireras. För er som tidigare inte sett dem live kommer garanterat att få en upplevelse utan dess like. För de som redan sett Deva & Miten har jag en övertygelse om att det blir ett återbesök Passa på nu när de kommer till Stockholm. Se flyer på första länken nedan.

bild_devapremal

http://www.youtube.com/watch?v=2j2BxkCSmiQ
http://www.youtube.com/watch?v=AG-YE8IiV5U&feature=PlayList&p=6BD40929450DD78D&playnext=1&playnext_from=PL&index=29

Ha den bästa dagen!!!
Namaste

Tome to be Free

Dags att Bli Fri
Kärleken vilseleder tiden

När en av Albert Einsteins studenter bad honom förklara sin svåra relativitetsteori på ett sätt som alla kunde förstå, svarade han: “En dag med en vacker kvinna känns som ett ögonblick, medan en timmes jobb du avskyr känns som en evighet”. Einstein berättar att vår erfarenhet av tid bestäms av den medvetenhet som vi befinner oss i. Eftersom tiden är en illusion, uppfunnen av det mänskliga intellektet, är den fullständigt dynamiskt. Den expanderar eller kontraherar och speglar de tankar vi har vid en speciell tidpunkt.

Vi har alltid tillräckligt med tid till att göra det som behöver göras. Tankar av att “inte ha tillräckligt med tid” föds av rädsla och en medvetenhet om bristen. Egot förklär den tron i brist på tid, som en fingervisning av att röra oss bort från lugnet. Om vi prioriterar lugnet kommer alla saker som måste tas om hand i tid, att hanteras.

Vi är alltid fria i detta ögonblick. Det är bara när vi drar in det förflutna eller framtiden in i nuet som vi känner oss bundna eller begränsade. Testa att surfa på vågen av energi i nuet. Om du blir störd av tidigare eller kommande tankar, påminn dig själv att allt är precis som det ska just nu. Hantera det som ligger framför dig och kommer i din väg, släpp det som har passerat för vinden.När vi lever i kärlek sker mirakel som trotsar tiden. I slutändan blir tiden irrelevant. Om du är en tjänare av tid snarare än att låta tiden tjäna dig, så är du fången. Frigör dig från din klocka, och lev fullt ut i NUET. För in ännu fler aktiviteter som du gillar i ditt liv, och du kommer att bli en miljonär av tid.

Hjälp mig att gå bakom tiden och fira det fantastiska i nuet.
Jag befinner mig i en tidlös värld av kärlek…

The Lange Show

Äntligen är det nu dax för Årets Händelse inom Framgångsrik Försäljning, www.thelangeshow.se. Eventet för dig som vill sälja eller leda med ännu mer Passion och Entuasiasm!

Eventet är i samarbete med tidningen Chef med www.rawfood.se som sponsor! Allt för Energi och passion! Mer info om detta kommer…

Ha den bästa dagen!/Kristina

Frukt - Bra eller dåligt för hälsan?!

Läs artikeln om Tord Lyseving - en av Sveriges få frukterianer som ger sin bild av frukten och dess fördelar för våra kroppar.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5072253.abhttp://ockult.blogspot.com/2009/05/den-humoristiske-fruktarianen.html

Skapa din egen Framtid!


Skapa din egen Framtid.

Framtiden tillhör dem som tror på magin i sina drömmar.På en restaurang, lade jag märke till ett par som avnjöt ett mycket välsmakande vitlöksbröd. När jag frågade servitrisen om en beställning av samma bröd, svarade hon, ”Jag är ledsen”, men vitlökstoasten kommer endast tillsammans med huvudrätten”. “Skulle det vara möjligt att enbart beställa detta?” fortsatte jag.Hon såg förbryllad ut. “Jag vet inte om det någonsin gjorts, herrn.”“Då kanske detta är vår möjlighet att ändra historien och skapa en ny framtid”, föreslog jag. Hon log, gick in i köket och kom snart tillbaka med en varm och nygräddad vitlökstoast - en historisk dag för Restaurangen!

Vi kan förändra våra liv genom att förändra vårt sätt att tänka på möjligheterna. Vi är benägna att se bilden av vår framtid som en förlängning av vårt förflutna, och det finns ingen garanti för att vår framtid kommer att bli någonting ens i närheten av det som var tidigare. Karaktären av en medveten förändring är att frisläppa ett gammalt trossystem, och ersätta den med en ny och bättre.
Precis när du tror att du vet allt, kommer livet och säger “Här vill jag visa dig ett ännu större universum!” Tack gode Gud att vi inte vet allt, för om vi hade gjort det, skulle vi vara i trubbel, eftersom det mesta av vad vi vet har gjort oss begränsade. Var tacksam över att universum är villig att ta bort din benägenhet till begränsade tankar och möjligheter och istället ersätta dessa med ett större medvetande.

Det är viktigt att släppa tankar och förväntningar som är baserade på tidigare erfarenheter och istället våga släppa in en större och bättre framtid.
Öppna upp för en större och bättre framtid. Lev i den värld som är totalt obegränsad och betydligt större än du kan föreställa dig!

måndag 15 juni 2009

Detox i olika former

Strålande dag!
Vi vet att det finns lika många diieter som det finsn människor på denan planet. Att en och samma diet skulle funka för den stora massan är helt uteslutet, men bra riktilinjer finns att följa och utifrån det experimentera med sin egen kropp!
Våren är den bästa perioden för att göra en detox, detta även för att det sker en universell detox iom årstids-skiftningarna. Jag kommer att köra igång min vår-detox om 2 veckor och här ska ni få följa denna med bilder, recept och en massa annat. Jag kommer även att sätta ihop ett “detox-paket” där 10 personer (först till kvarn) har möjlighet att köra sin egen detox parrallellt och samtidigt bli coachad och få sina frågor besvarade under denna period. Mer omdetta i nyhetsbrevet, och på bloggen!
I nästa utgåva av Topphälsa kan ni läsa mer om mina komments varför vattenmelon har en sån kraftigt renande effekt på kroppen ; )

Ha den bästa dagen!

The more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate…

Underbara dag!

Efter en middag igår kväll hos underbara vänner som slutade med John Blund först efter 03.00 har jag nu gjort några yoga postures och druckit Kombucca. Mao I’m sooo ready to rock this beautiful day! Jag och en av mina bästa väninnor ska ta en långpromenad på Djurgården och insupa all energi denna underbara dag har att ge!

I fredags överraskade jag my Love med en fem-rätters Rawfood-dinner. Jag ska ladda upp bilderna och försöka få in de i bloggen så snart som möjligt för lite inspiration ;-)

Ha den bästa dagen och Lev Här och Nu!! Du föds i Varje andetag.

Aloha!

Alltfler affärsmän inser dt faktum att kost & prestation hänger ihop!

Den Italienske affärsmannen Fabrizio Politi är ytterligare en i raden som tagit klivet att anlita Toppcoachen Anthony Robbins för att ta sin karriär till next level! Fabrizio är fd Spicegirlsstjärnan Geri Halliwells’ pojkvän, och idag innehavare av ett framgångsrikt lyxyacth-företag.

I en av de senaste utgåvorna av det Brittiska Magazinet Hello berättar Fabrizio vilken energi och passion han har för sitt liv och sin karriär. Han berättar även att han helt uteslutit kött, mejeriproduketr och kaffe ur sin kost. Allt för att ha maximal energi eftersom han jobbar stenhårt och sover i snitt tre-fyra timmar per natt.

Jag hoppas detta är ur ett kortare perspektiv. Fast med rätt kost och mindset finns det inga som helst begränsningar för vad vi, som människor, klarar av. Vi väljer själv vilka vägar vi ska gå och vågar vi styra de mot våra innersta drömmar och visioner - miracles will happen!

-The only thing we really own is our time. How we spend it is how rich we are!!-

DU har alltid svaret själv!


Svaret på frågan

 

Gå till ditt hjärta, knacka på och fråga vad Det verkligen Vet.

 

”Jag dejtar två män som både har friat till mig. Vilken ska jag gifta mig med?” frågade kvinnan Dr Norman Vincent Peale, författare till den klassiska boken The Power of Positive Thinking.

”Ingen av dem”, svarade han med sin skrovliga röst.

”Hur kan du säga så?”

”Eftersom du inte är kär i någon av dem.”

”Hur vet du det?”

”Om du var, skulle du inte fråga mig vem du skall gifta dig med, ditt hjärta skulle tala till dig direkt.”

 

Som de andliga varelser vi är, innehar vi även den kunskap vi behöver om allt det som är rätt och sant för oss. När som helst kan vi vända oss inåt för vägledning och få svar på vilket nästa steg vi skall ta för att gå vidare i livet. Andra kan upplysa eller påminna oss om vad vi redan vet, men de kan inte ge oss något vi inte redan har. En coach är någon som lånar din klocka för att berätta för dig vad klockan är. Det enda som är mer värdefullt än en bra coach är förmågan att kunna läsa din egen klocka.

Experimentera med att bara göra saker och aktiviteter som hela du vill. Att gå in i någonting halvhjärtat kommer bara att leda till ett halvhjärtat resultat. Om du tvivlar ska du inte försöka förbigå dina tvivel. Lägg istället ut dem på bordet, och titta på dem i ljuset. Om du uppriktigt ber om svar, kommer dina tvivel att antingen avslöja sig och visa sig vara viktiga faktorer att ta itu med, eller så kommer de att lösas upp och ge vika för fullt engagemang. Mao, Gör det med hela din själ, eller gör det inte alls.

 

Jag vänder mig inåt för svar.

Jag vet mitt allra bästa.

Föreläsningar för Beiersdorf-Nivea

Hejsan,

Det är med beundran jag läser om de klagomål jag får över att bloggen uppdateras för sällan:) I know, nu ska det bli bättre på den fronten. Jag har haft en intensiv period med det mesta och avslutat några föreläsningar om vikten av Rawfood & Superfoods för skönheten och karriären. Detta för Beiersdorf / Nivea i dagarna två, vilket var mycket lyckat. Vi caterade maten från Renee Voltaire och till desert blev det mina Special-Special chokladpraliner. Snacka om att de var omtyckta :)
Maten som bjussades på var alltifrån, lasagne med pesto, pajer, sallader, röror, kex, fyllda risblad, spett med grönsaksfyllda biffar ov olika slag mm mm…Samtidigt som jag förespråkar att vi inte ska äta så mycket, uppmanar jag samtidigt att vi inte får lämna den fantastiska maten…weirdo:)
Nu nalkas en efterlängtad helg med yoga, vila och frisk luft. Och JA, en massa annat spännande och självklart några blogginlägg!!

“Whatever we plant in our subconscious mind and
nourish with repetition and emotion will
one day become a reality.”

Rå Choklad - Kungen av Antioxidanter!

De possitiva effekterna av choklad sprider sig som ringar på vattnet och idag tror jag det inte har undgått någon vilket fantastiskt Superfood detta är. Jag pratar självfallet inte om kexchoklad, mjölkchoklad och Reider… utan Ren ekologisk choklad (Cacao) på 100% äkta råvara. Choklad är bland det bästa vi kan äta, ur hälsosynpunkt - food of the goddess - och finns i form av bönor, krossade bönor, chokladpulver, paste etc…och perfekt att använda till morgondagens frukostsmoothie, eller varför inte krydda barnens glass med egen hemmagjord ekologisk chokladsås, som ger, förutom en sensationell smak, mängder av nyttigheter såsom antioxidanter, magnesium, kalcium, järn, zink, B-vitaminer etc…

Rå Choklad är naturens #1 food med maximal energi och för de som vill gå ner i vikt. Cacao är förmodligen den bäst gömda hemligheten i hela mathistorian!!

Rå Choklad är en stor passion för mig men det finns fler som brinner för denna fantastiska lila böna.

http://ditv.se/start.php?nostat=1&q=2009/03/09/sveriges-enda-kakaobonde-drivs-av-sin-passion

Aloha!

Rawfood i Magazinet Spa & Hälsa

Läs mer om Rawfood i den senaste utgåvan av Spa & Hälsa som även finns att tillgå i deras snygga e-magazine! Kolla in sid. 51 och framåt.

 

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/default.aspx?paper=1020235718018,04780&startpage=1


Aloha!

När Du är Redo..!


När Eleven är Redo…

 

“När du ber, så gör du fel. Rikta istället tacksamhet för svaret på dina böner, och du kan snart se dem manifesteras”.

 

Mannen kröp runt Bandspelaren och lyssnade uppmärksamt. När jag kom in till Viktors room, hörde jag en stark röst från bandet: “Du är en gudomlig varelse, som skapas i bilden av perfektion. Lev livet du var född att leva och kompromissa ALDRIGmed rädsla.” Jag var som magnetiserad av den kraftiga rösten på bandet. Efter föreläsningen frågade jag, “Vem var det? Var kan jag få tag på bandet?

De tre männen tittade fåraktigt på varandra och Victor svarade: “Jag vet inte.”
“Hur kommer det sig att du inte vet? Finns det inte en etikett på det?”
“Etiketten är tom,” svarade Victor. “Jag fick bandet på Radio Shack. Jag köpte ett nytt paket med tre tomma kassetter, och detta var en av dem.”

 

När Anden vill nå fram till dig, så gör han det. Vi behöver aldrig kämpa för att få kontakt med rätt personer eller kunskap. När eleverna är redo, visar sig läraren. Alla och allt som dyker upp i våra liv kommer till oss genom vibrational attraktion. När du vibrerar på en viss frekvens, drar du till dig allt som är i harmoni med den frekvensen. Därför är det meningslöst att försöka tvinga universum att göra något. Den nivå på mänsklig kraft som driver oss är relativt YNKLIG och maktlös jämfört med den universella kraft som manifesterar dina högsta önskningar utan några ansträngningar från din sida.

 

Om du vill attrahera rätt jobb, personer eller livssituation, ge då upp kampen mot att göra detta möjligt. I stället försätt dig in i vibrationell harmoni med syftet till din önskan. I meditation, önskningar och visualisering, känn närheten med det du vill ha, precis som om du redan hade det.  När du är totalt enad med din vision, kommer universum att lägga det framför dina fötter på mirakulösa sätt.

 

Jag ber till Universum att jag drar till mig mina högsta önskningar lätt och enkelt.  

 Jag släpper all kamp och låter Universum manifestera det jag vill ha.

Artikel i Topphälsa

För er som är intresserade blev jag tidigare intervjuad av tidningen Topphälsa gällande Rawfood, där artikeln nu finns att läsa i sin helhet i den senaste utgåvan som nu finns ute i butik! För er som är anmälda till nyhetsbrevet kommer det automatiskt att ske ett utskick under dagen av artikeln i pdf-format.

In health!

/Kristina

Ps; Tack för alla härliga inlägg i bloggen. Det är speciellt roligt om ännu fler blir delaktiga och vill dela med sig av sina åsikter och kunskaper, men även för att inspirera och peppa varandra! Det skapar en härlig dynamik och styrka.

Agera Nu!


Det finns två stora misstag som hindrar fantastiska idéer att bli verkliga, och dessa är; 

1. Att inte börja
2. Att inte avsluta
                                             -Buddha

När jag bodde i ett jordbrukssamhälle, planerade vår grupp att bygga ett nytt hus. Vi diskuterade planerna i flera månader och eftersom vi aldrig kom överens om hur det skulle bli byggt så blev det ingenting. Plötsligt en dag begav sig en av männen ut till byggplatsen med ett lodmått och började hamra i marken. Det tog inte lång tid innan huset stod klart. 

Man kan prata och diskutera om projekt i evigheter, men bara agerande kommer att manifestera dem. Om du hela tiden väntar in tiden där du är redo, kommer du aldrig att få någonting gjort. Vänta inte tills alla områden känns perfekta för dig att börja. Att Börja kommer att göra det perfekt. 

Sätt genast planerna i verket för att åstadkomma de saker som kommer att tjäna Dig. 

Jag kliver fram med en självsäkerhet och ett förtroende om att Universum rör sig genom mig för att skapa bra saker.

Viljestyrka!


“Det finns ingenting som heter Försöka; bara Göra”

Cecilia berättade att hon har gått ut med en man under en längre period nu, och att han är en trevlig man. Hon fortsätter: -men jag känner inte sådär jättestarkt för honom. Jag berättade för min väninna att jag skulle jobba på förhållandet och försöka få det att funka, och hon frågade mig: -”Varför ska du göra det? Varför skulle du vilja vara i en relation som du är tvungen att Jobba med, för att öh få den att fungera? Antingen är du motiverad eller så är du inte. – Att bara försöka skapar ingen bra energi och definitivt ingen Juice i en relation!
Om du upplever en viss tröghet eller besvärlighet är det bara för att du rör dig motUniversums lagar och din utsatta plan, istället för med den. Universums vilja är den enklaste och minst ansträngande av alla, och det är DEN som är den mest effektiva. Vi upplever störst kraft när vi vågar kliva ur vägen och låter universums kraft och vilja flöda genom oss. Vi blir kraftlösa när vi försöker utföra någonting annat än det universum vill ska gälla.

De flesta människor möter sin inneboende kraft på ett ganska självdestruktivt sätt. Antalet brutna nyårlöften vittnar bara om det faktum att den personliga viljestyrkan är ynklig. Äkta viljestyrka innebär att du banar din egen väg genom universum genom att surfa på kraftvågen som finns där naturligt för dig, snarare än vad du själv alltför många gånger försöker vrida och vända det till. Universum vilja är hälsa, frihet, välstånd och glädje. Hur mycket kraft väljer du att själv lägga på det som universum istället banar väg för?


Istället för att använda din vilja att bekämpa en uppförsbacke och kampen mot ett gigantiskt monster, använd den istället för att må bra och till din egen fördel. Du kan vara mycket aktiv och effektiv i att skapa och förändra världen som du vill ha den, utan att bära på den stora bördan alldeles själv. Acceptera det stöd och den uppbackning du får från universum och kliv in i flowet en gång för alla.

Jag är i flowet med Universums vilja och kraft. Jag litar att Universum hjälper mig med det jag inte kan göra själv.

Universums vilja är enkel och kraftfull. Jag är i dess flow NU!

Välsignade Avbrott...

Välsignade avbrott

Livet är det som sker medan du gör andra planer –John Lennon

Filmen The Accidental Tourist berättar om en känslomässigt sårad människa som stänger av sitt hjärta efter att ha förlorat sitt barn. Fastän Macon Leary (spelas av William Hurt) är en välkänd och mycket omtyckt författare känner han sig ensam och i desperat behov av kärlek. Han träffar en korkad ung dam (Geena Davis) som, tillsammans med hennes son, bjuder in honom till livet. Först gör han motstånd, men inser snart att hon inte är ett hot, utan hans frälsning.

”Jag brukade ha för vana att bli irriterad när någon ruckade på mina rutiner”, berättade en vän till mig, ”men sedan upptäckte jag att de bästa delarna av dagen är just avbrotten.”

Tack gode gud för att du ibland blir avbruten i dina planer. Om någonting oundvikligt dyker upp, försök att se gåvan i det. Överväg möjligheten att just den här personen eller händelsen har kommit till dig enbart för att bistå och bidra med någonting gott i ditt liv. Du kanske blir tvungen att öppna upp ditt hjärta mer, stå upp för någonting du tror på, eller ta en helt annan riktning som i slutändan kommer att vara mer meningsfull än den du var på väg i från början. Det finns inga olyckshändelser – bara möjligheter att utforska ett allt större Universum.

Hjälp mig att vara öppen till möjligheterna att lära mig mer om mig själv. Låt mig bli medveten om att alla de personer eller händelser som kommer in i mitt liv kommer för att lära mig någonting, och ge mig kraft och inspiration att göra de saker jag älskar.

Jag tillåter Universums plan att ersätta min. Jag hittar meningen i varje möte, relation och erfarenhet.

News på Bloggen

Vilken Härlig Söndag!!!

En gråare dag får man leta efter men ack så skönt att kunna ta egen tid för reflektion och planering av veckan som kommer! Jag hör till kategorin som varje nytt år har en lång lista över mål, drömmar och saker jag vill göra och som jag vill att ska uppfyllas. Sedan skapar jag en stark mental bild av detta för att sedan sända ut till the Universe för lite hjälp på traven :) Och det funkar varje gång, det är ascoolt!
Jag är såå tacksam över den enorma respons som har kommit efter att webshoppen öppnades och många smarta tankar och ideér värda att se över…Fler produkter kommer upp inom de närmaste dagarna. För er som nu sitter hemma och inte vet vad ni ska göra: Sätt genast på följande låt med The Idan Rachel Project för att maximera den sköna och kreativa känslan i kroppen:

http://se.youtube.com/watch?v=EH6Hs7P2xW0

Tro mig; denna låtmix får vem som helst att komma i ett skönt gung för att sedan dra på smilet och känna att - Wow, vad härligt det är att leva!!

Det slog mig precis att jag varje Måndag morgon skall lägga in ett tänkvärt och inspirerande blogginlägg med djupare tanke. Jag själv skulle uppskatta det och hoppas och tror att även ni ska göra det!! Se bloggen i morgon!

It takes a lot of courage to release the familiar and seemingly secure, to embrace the new. But there is no real security in what is no longer meaningful. There is more security in the adventurous and exciting, for in movement there is life, and in change there is power.

Live your life to the fulliest!!
Aloha

Bra Vatten - Livselixir!

Vatten är ytterst nödvändigt i processer som; matsmältning, cirkulation, och avlägsnandet av gifter. Vatten transporterar näringsämnen ut till alla vitala kroppsdelar, reglerar kroppstemperaturen, samt bygger upp och reparerar kroppen.

Generellt säger man att vi bör inta mellan 1,5-2 liter vatten per dag. Denna teori grundar sig mycket på behovet av den extra vätska vi behöver för att kompensera förlusten av den naturliga elektriska och levande juice som genomsyrar den levande födan. Detta kompenserar vi alltså med att dricka det mindre idealiska kranvattnet. Vad som händer är alltså att vi ersätter det naturliga och elektrificerande juicen från levande föda som fungerar som energibomber för våra celler, med kranvatten som idag är så förorenat att det istället för att exploatera cellerna med näring och starkt vibrerande energifrekvenser, betungar och berövar våra celler med vital energi. Denna vitala näring och energi är ytterst viktig om vi ska kunna prestera maximalt. Inte minst för hjärnans del!

Är du i behov av att dricka väldigt stora mängder vatten pga din livsstil är det en god idé att tillsätta en liten mängd bra salt för att kompensera förlusten av salter som vanligtvis sker vid stora mängder vattentillförsel. Viktigt att notera här är att INTE använda vilket salt som helst. Enbart Celtic sea Salt samt Himalayan Crystal Salt är att rekommendera, då vanligt bordssalt och de flesta havssalt ute i butikerna är direkt skadliga för hälsan. Bästa dricksvatten som finns att köpa på flaska är Stenkullas artesiska vatten som har ett ph värde på 8.2 samt deras syresatta källvatten. Bra alternativ är här även att tillsätta syre-mineraldroppar i dricksvattnet för maximal boost! Många menar på att sjukdomar, parasiter och bakterier omöjligt att överleva i en syrerik cell.

Vanligt kranvatten är inte att rekommendera då det genomgår en massa kemiska processer för att ta bort bakterier, bekämpningsmedel, läkemedel och andra gifter samt tillsätter klorin för att desinfektera vad som finns kvar. Det som kommer ut ur kran är resultatet av allt som vi spolar ner i toaletterna och vad som kommer ut från fabrikerna samt en massa andra kemikalier. Det är omöjligt att få bort alla gifter och kemikalier med de regler vi har för rening av vatten idag. Dessutom är det helt livlöst utan minsta tillstymmelse till vital energi eller näring som den naturliga rawfood kosten ger, och speciellt med dess färskpressade juicer, eller varför inte kokosnöt vatten. Ett billigt och enkelt sätt att rena vattnet är att investera i ett hemmafilter, och för att ge det lite extra liv tillsätta citron samt syre och mineraler.

Med ett minimum av 70% vattenrik levande föda kommer du att få i dig den mängd naturlig vätska som behövs för att kroppen ska kunna klara av att, och återupphålla en positiv balans där den renar sig själv istället för att klogga igen systemet. Som den västerländska kosten ser ut idag består den endast av 15% vattenrik föda. Detta för med sig att du kommer att märka en enorm förändring av att inkludera mer Rawfood i din kost idag och ett bättre val av dricksvatten!

Och för er avancerade och som bor i Stockholmsområdet. Samla ihop era flaskor och bege er ut till Hellasgården och vattenkällan som finns där. Wow – där kan vi snacka Elektriskt vatten!! Best Ever!!

Vatten är ytterst nödvändigt i processer som; matsmältning, cirkulation, och avlägsnandet av gifter. Vatten transporterar näringsämnen ut till alla vitala kroppsdelar, reglerar kroppstemperaturen, samt bygger upp och reparerar kroppen.

Generellt säger man att vi bör inta mellan 1,5-2 liter vatten per dag. Denna teori grundar sig mycket på behovet av den extra vätska vi behöver för att kompensera förlusten av den naturliga elektriska och levande juice som genomsyrar den levande födan. Detta kompenserar vi alltså med att dricka det mindre idealiska kranvattnet. Vad som händer är alltså att vi ersätter det naturliga och elektrificerande juicen från levande föda som fungerar som energibomber för våra celler, med kranvatten som idag är så förorenat att det istället för att exploatera cellerna med näring och starkt vibrerande energifrekvenser, betungar och berövar våra celler med vital energi. Denna vitala näring och energi är ytterst viktig om vi ska kunna prestera maximalt. Inte minst för hjärnans del!

Är du i behov av att dricka väldigt stora mängder vatten pga din livsstil är det en god idé att tillsätta en liten mängd bra salt för att kompensera förlusten av salter som vanligtvis sker vid stora mängder vattentillförsel. Viktigt att notera här är att INTE använda vilket salt som helst. Enbart Celtic sea Salt samt Himalayan Crystal Salt är att rekommendera, då vanligt bordssalt och de flesta havssalt ute i butikerna är direkt skadliga för hälsan. Bästa dricksvatten som finns att köpa på flaska är Stenkullas artesiska vatten som har ett ph värde på 8.2 samt deras syresatta källvatten. Bra alternativ är här även att tillsätta syre-mineraldroppar i dricksvattnet för maximal boost! Många menar på att sjukdomar, parasiter och bakterier omöjligt att överleva i en syrerik cell.

Vanligt kranvatten är inte att rekommendera då det genomgår en massa kemiska processer för att ta bort bakterier, bekämpningsmedel, läkemedel och andra gifter samt tillsätter klorin för att desinfektera vad som finns kvar. Det som kommer ut ur kran är resultatet av allt som vi spolar ner i toaletterna och vad som kommer ut från fabrikerna samt en massa andra kemikalier. Det är omöjligt att få bort alla gifter och kemikalier med de regler vi har för rening av vatten idag. Dessutom är det helt livlöst utan minsta tillstymmelse till vital energi eller näring som den naturliga rawfood kosten ger, och speciellt med dess färskpressade juicer, eller varför inte kokosnöt vatten. Ett billigt och enkelt sätt att rena vattnet är att investera i ett hemmafilter, och för att ge det lite extra liv tillsätta citron samt syre och mineraler.

Med ett minimum av 70% vattenrik levande föda kommer du att få i dig den mängd naturlig vätska som behövs för att kroppen ska kunna klara av att, och återupphålla en positiv balans där den renar sig själv istället för att klogga igen systemet. Som den västerländska kosten ser ut idag består den endast av 15% vattenrik föda. Detta för med sig att du kommer att märka en enorm förändring av att inkludera mer Rawfood i din kost idag och ett bättre val av dricksvatten!

Och för er avancerade och som bor i Stockholmsområdet. Samla ihop era flaskor och bege er ut till Hellasgården och vattenkällan som finns där. Wow – där kan vi snacka Elektriskt vatten!! Best Ever!!

Laddar för 2009 i Brasilien



Olá!

Hoppas ni haft en superb start på det nya året!! Själv kunde jag inte ha haft en bättre start med allt vad Brasilien har att ge. Ena sidan är värmen, havet, det tropiska klimatet och amazonas djungler - den andra sidan är att här finns ALLT en sann och entusiastisk Rawfoodist behöver: young coconuts, färska och solmogna tropiska frukter (papaya, ananas, mango, kiwi…), färskpressade juicer av alla de slag med tillskott av guarana, acai, graviole, maté etc - för den som vill. It’s a paradise! Behöver jag säga att det slinker ner i snitt 5 young coconuts med dess kött varje dag! Det är sååå bra för kroppen och hyn!

Vi jobbar även det sista med web shoppen just nu och det kommer att dröja till början av nästa vecka och då blir det med dunder och brak! Håll utkik - den som väntar på något gott :)

Tills dess,

Aloha

Webbshop Grand Opening...!

Webbshoppen har varit under konstruktion en period och börjar nu närma sig sin Grand opening! Det är många som hört av sig och undrat när den planeras klar, och först nu kan jag fastställa ett datum för denna. Skriv upp den 9:e Januari i kalendern!!!

I webbshoppen kommer ni att få tillgång till de renaste och absolut bästaSuperfoodsen på marknaden!! Exakt vilka det blir är fortfarande en stor hemlighet, men jag kan lova: -Det kommer att bli en uppsjö av dessa. Så, varför inte starta upp det nya året med en mer hälsosam approach som inte bara påverkar din energi och prestation till det bättre, utan även dina relationer till andra! Så, ut med gammalt och in med nytt!!

2009 startas upp med en mer medveten närvaro inom alla områden. Varför inte ta ansvaret själva och bana vår egen väg mot de mål och drömmar vi har? Kosten är bara EN del av många som vi medvetet kan påverka.  Så, in med mer rawfood, greens, superfoods och juices och du kommer garanterat märka en stor skillnad i din energinivå och mentala klarhet!

Vi ses den 9:e,
Aloha!

Förvänta dig mer dynamik 2009

God Morgon!

Välkommen till en ny dag av möjligheter och utmaningar! Lika väl som varje dag dör och ger plats till en ny spås 2009 (!) inbringa mer dynamik och förändringar än på länge! Visst kommer det att bli tufft för vissa. Fast som jag nämnt tidigare är Universum alltför smart funtat att det skulle lämna någonting åt slumpen. Ur kriser och nedskärningar föds samtidigt möjligheter och utmaningar - och detta på helt nya nivåer. Kreativiteten ökar och de starkaste når toppen. Snabba cash kommer aldrig att ge långvarig mättnad. Här är det dem som har tänkt till och byggt upp en stabil grund som vinner.

Jag är övertygad om att det blir allt viktigare att se till Helheten för att lyckas framöver. Med helheten menar jag inte bara den girighet som driver många människor i dag på jakt efter dem gröna. Nu kommer vikten av att ha ett balanserat liv, där även den mentala och spirituella aspekten måste få mer utrymme, och där vi vågar kunna lämna ifrån oss för att kunna ta in. NU är det helt plötsligt “inne” att ta hand om sig själv och må bra, liksom det blev en hype för flera år sedan att börja äta mer ekologiskt och värna om miljön - saker som borde ha varit självklara från första början!

Nu infaller den perfekta perioden för att summera året som varit och se om det blev någorlunda som man tänkt sig. Vad blev lyckat? Vad kunde jag ha gjort bättre? Frågor föder svar och i detta fall ge dig underlag för hur du vill att 2009 skall te sig. Fram med anteckningsblocket och skriv ner dina innersta drömmar för vad du skulle vilja uppleva 2009. Stolpa upp dem allihop och tro mig; hjärnan kommer automatiskt att börja söka efter lösningar ;)

Ta tre djupa andetag långt nere i magen och hör dig själv andas liv. Vad vill “the real you” (personen bakom förklädet) få ut av 2009 och livet i övrigt. Nästa år kommer att bjuda på mer dramatik än någonsin så var beredd. Om DU vill få ut det Du vill måste du hela tiden ligga steget före, annars är det lät att någon annan hinner före och banar vägen…

-Kristina


Trender för 2009

Hej,

Nu börjar vi med stormsteg närma oss revolutionen av rawfood, superfoods och ett helt nytt sätt att tänka, ett högre medvetande, där vi inser att vi MÅSTE börja agera och där vi tar fullt ansvar själva för våra liv och det som händer i det. Det är nog ingen, vid det här laget, som missat den löpeld av Rawfood-recept, artiklar om just detta, ekologi och rättvisemärkt, men även om coaching och det fakta att vi faktiskt är herrar över våra egna tankar och att vi med dessa styr våra liv och drar till oss det som vi lägger fokus på, i diverse Magasin på marknaden. Det är EN sak att förstå detta, och en helt annan att vara I den känslan…detta då känslan kommer att ha en direkt avgörande roll i sanningen av våra tankar.

Det Coola gratis Magazinet People listar de hetaste trenderna just nu och spår de framtida. Listan toppas av just Rawfood och Coaching. En bra mix som kommer att föra mänskligheten till en mer hälsosam, medveten och hållbar livsstil! Detta har varit mitt mål länge och har nu äntligen tagit form. Detta iform av denna webbsajt där även en stor webbshop ligger under produktion och förväntar sin Grand Opening under November månad!
The best food and superfoods ever påverkar åtminstone mig (och många andra) till ett betydligt friskare, kreativare, sexigare, smartare och skönare liv!! Detta på alla områden. Ren mat för en ren kropp och rena tankar, vilket i sin tur kommer att genomsyra vårt sätt att agera mot andra och världen…

Jag vill passa på att tacka för alla fantastiska inlägg, som dessvärre, blev raderade pga en “Spam attack” som drabbade mig under två dagar då filtret öppnade sig. Resultatet blev All deleted! För er som inte fått September månads nyhetsbrev och som önskar det ber jag er maila in till info@rawfood.se så kommer det inom ett par dagar.


“Live Life as it is suppose to - to the fulliest”!

There is always a way to make things happen...


Hallåj!


Visst känns det skönt att vara tillbaka på jobbet efter en (förhoppningsvis) helt fantastisk och magisk helg!Måndag innebär nya arbetsuppgifter, nya spännande kreativa lösningar, ett flöde, en dynamik och massor med energi i form av glädje, lycka, passion….frustration, motgångar, irritation…Jodå – det är energi det också..;)
Allt som skapar energi är bra, hur vi ser på det och hur/vart vi riktar den är en annan sak…Hur som helst måste vi vara i detta flöde av energier var sig vi vill det eller inte. Vi är delar av någonting större, en universell energi så stark, som flödar genom oss varje dag, varje sekund, här & nu. Om du är tillräckligt lyhörd kommer du att kunna känna det. Positiva sådana: Öppna upp och ta in. Negativa sådana: omge dig av ett skyddande hölje eller rensa luften om så behövs…;)


”Live by Choise, not self protection”

 

Allting blir så mycket enklare då om vi håller luften ren mellan oss, men även inom oss om vi tillåter oss att få ur oss våra tankar och känslor…dvs, DE som behöver komma ut. Jag tillhör de som är övertygad om att nedtryckta känslor, förr eller senare, skapar fysiska symptom. Kanske lättare sådana till en början för att, efter en längre period, när vi tom har lyckats glömma bort vilka de var in the first place, utvecklas att bli större sjukdomar. Jag har sett och hört alldeles för många sådana fall att jag inte låter mig luras av tanken att de BARA uppstår ur tomma intet..;)

 

Då kanske många undrar; Ja men kosten då!? Och visst påverkar den våra kroppar i allra högsta grad! Eftersom det är just kosten som ligger till grunden för de byggstenar som bygger upp våra celler – som i sin tur påverkar våra organ, och med detta även vårt sätt att se på oss själva, andra människor och omvärlden…så skulle nog jag kunna påstå att den mat vi äter står i direkt förbindelse med vad/hur vi tänker och med detta även våra (men även andras) fysiska outcomes!

 

Sen har vi ju den massan som skyller på gener hit och dit. Och visst, det känns alltid skönt att kunna skylla ifrån sin allergi eller vad det nu kan tänkas vara för besvär man dras med, på att man är född med dåliga gener. Det är en sak om man är Född med det (förmodligen en alltför toxisk tillvaro hos det växande spädbarnet) eller om man utvecklar det med tiden. Och jag kan bara säga att Vissa har lyckligt nog befattat sig med starka gener från sina föräldrar, MEN:

 

”Genes only load the gun, diet and lifestyle pull the trigger” !!!

 

För er som kanske dras med smååkommor kanske det tom kan vara skönt att höra, eftersom det innebär att det SKULLE KUNNA finnas en enklare lösning för dig att bli frisk!!! Man kan aldrig få för mycket kunskap och jag är övertgad om att ”…There is ALWAYS a way, to make things happen…! 

”With the right Mindset you will create Magic in your Life"

Vad vi kan göra här och nu är att leva så hälsosamt och rent som vi bara kan för att ge oss själva, våra medmänniskor och barn så bra förutsättningar som möjligt för ett friskt, vitalt och harmoniskt liv!!

 ”You are the creator of your own Life”

                      NOW

Put a big smile on your face & Have the best day ever…!!!

Namaste!


/Kristina


Premiär för www.rawfood.se

Voalá…!!

Hej på er!
Äääntligen ligger sajten uppe vilket känns oerhört spännande och skoj med tanke på att den har varit under bearbetning en tid. Allting tar lite längre tid när man pysslar med projekt likt detta vid sidan om jobb, träning, vänner etc…;) Tusen tack Daniel för all din hjälp! (Kolla in www.larssondesign.se)

För er som har följt min detox-blogg på www.topphalsa.se har nog vid det här laget fått en bra känsla för vad det är jag brinner för och i vilken riktning den här sajten är på väg. (För er som är helt nya på denna sida rekommenderar jag definitivt att ni besöker min blogg på Topphälsa för att lära er mer om rawfood/detox/superfoods men även för inspiration och coaching.
Sverige är nu på väg mot en rawfood revolution med många spännande händelser och nyheter att vänta till hösten…Vare sig vi vill eller inte är svenska folket på väg in i ett nytt skede där hälsan kommer att bli än viktigare. Det kommer att bli coolt att börja ta hand om sig själv. Att börja pumpa cellerna med livskraft och superfoods, att värna om miljön och de som lever i den. Nu, efter all den tid som vi skördat och lånat från jorden är det nu dax att ge tillbaka - to pay back!! Om inte bara för vår skull utan även för våra barn.


Med tiden kommer ni att märka att allt hänger ihop i ett större perspektiv och med en ökad kunskap inom detta område kommer ni sakta att se att det mesta kommer att kunan brytas ner till en av de viktigaste och mest avgörande beståndsdelarna för vår hälsa, vår miljö men även vårt agerande och reflekterande - Maten vi äter!
Med er hjälp skall jag göra allt som står i min makt för att sprida denna revolutionerande rawfood våg, peppa, inspirera och bana vägen för ett nytt, hälsosammare och passionerande sätt att leva! Det är två stora delar på hemsidan som för tillfället saknas och som kommer att utvecklas inom kort…to be continue:) I skrivande stund planeras event och projekt, mer om detta uppdateras framöver i bloggen!


Nu ni skall vi alla njuta mer än vanligt av sommaren och semestern. Jag befinner mig för tillfället i Dalarna där regnet öser ner och visst skulle man kunna önska bättre väder….men det lustiga är att det är precis som det är och det händer precis som det ska. Det är bara att gilla läget och njuta. Njuta av den bästa dagen någonsin!!!
Ha en magisk dag! Live with passion!!

/Kristina